След ЛАЗЕРНА ПРОЦЕДУРА - TattooMed® LASER AFTERCARE L1 / L2 / L3

СЛЕД ЛАЗЕРНА ПРОЦЕДУРА – 

TattooMed® LASER AFTERCARE L1 / L2 / L3

КОМПЛЕКСНО РЕШЕНИЕ И ЕФЕКТИВНА ГРИЖА ЗА
КОЖАТА ПРИ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЛАЗEРНИ ПРОЦЕДУРИ

Laser Aftercare
специална грижа за кожа, третирана с лазер
процедури по лазерно подмладяване
СЛЪНЦЕЗАЩИТА ЗА ТРЕТИРАНАТА С ЛАЗЕР КОЖА

Лазерна процедура в медицинската козметология и лазерната технология се използва при:

 • лазерна процедура за премахване на татуировки,
 • лазерна процедура за заличаване на постоперативни белези,
 • лазерна процедура за заличаване на белези от акне, шарка и рани,
 • лазерна процедура за премахване на бенки,
 • лазерно премахване на брадавици, мазоли, кокоши трън,
 • лазерно коригиране на несъвършенства по кожата,
 • лазерно премахване на хиперпигментация и „старчески петна“,
 • лазерна епилация,
 • процедури по лазерно подмладяване,
 • лазерно премахване на капиляри или терапия на розацея,
 • лазерна процедура за премахване на папиломи, кондиломи,
 • лазерна процедура за заличаване на стрии и редица други.

Лазерните процедури са интензивна и щадяща интервенция върху кожата, при която, независимо от вида им и използвания уред, обикновено са налице поражения върху кожата. Лазерна светлина с определена честота се насочва към съответната област и превръщайки се в топлина (> 68о C) извършва корекцията. Лазерната вълна действа върху кожата за няколко секунди, но въпреки това третираната област е раздразнена и с временно нарушена функционалност. След процедура с лазер, усещането често е като след слънчево изгаряне – леко или по-тежко парене, сърбеж и/или болка. Образуват се корички, които не трябва да се отстраняват преждевременно за да не се образуват белези.

ПРИ ЛАЗEРНА ПРОЦЕДУРА

За постигне на крайния резултат от лазерната терапия са необходими няколко процедури, като преди всяка една от тях кожата трябва да е напълно възстановена. При епилация процедурите са минимум 3, за пълно обезкосмяване – 8 до 15. При премахване на старчески петна или лунички – процедурите са 1 до 3 , за отстраняването на по-големи и цветни татуировки – 8 до 15 процедури и 5 до 10 за по-малки и едноцветни.

За обезболяване при лазерната процедура обикновено се използват охлаждащи гелове. Самата процедура трае максимум 45 минути и трябва да се извършва от квалифициран специалист. Следваща процедура може да се направи след 3 – 6 седмици, при условие, че кожата е напълно възстановена. През първите часове след лазерната процедура и в следващите няколко дни е важно непрекъснатото охлаждане и хидратиране на кожата и избягването на пряка слънчева светлина. През този период е важно да се полагат специални грижи за кожата и затова TattooMed® разработи LASER AFTERCARE 01 / 02 / 03.

ГРИЖА ЗА КОЖАТА СЛЕД ЛАЗEРНА ПРОЦЕДУРА

TattooMed® LASER AFTERCARE 01 / 02 / 03 са продукти за специализирана грижа за кожата след лазерната обработка, които подпомагат и ускоряват естественото заздравяване на раните и осигуряват възможност за по-скорошно извършване на следващата лазерна процедура. TattooMed® LASER AFTERCARE 01 и 02 са предназначени за грижа веднага след извършването на лазерната процедура за по-бързо възстановяване, а TattooMed® LASER AFTERCARE 03 осигурява защита от UV-лъчи и позволява на пациента да се наслаждава на слънцето, дори при прясно третирана с лазер кожа.

Продуктите на TattooMed® LASER AFTERCARE 01 / 02 / 03 облекчават сърбежа и паренето, успокояват раздразнението и подуването, тушират зачервяването и подпомагат заздравителния процес.

Серията продукти TattooMed® LASER AFTERCARE 01 / 02 / 03 предлагат специална грижа за кожа, третирана с лазер, охлаждат и овлажняват , предпазват от възпаления и инфекции и позволяват последващите процедури да бъдат направени по-скоро. Висококачествените растителни съставки проникват дълбоко в кожата, осигуряват оптимална регенерация и предотвратяват образуването на белези. Високият слънцезащитен фактор (LSF/SPF 30) защитава кожата от излагане на слънце. Едновременно с това облекчава неприятното усещане за слънчево изгаряне.